Psychologische zorg voor vrouwen

                       

                            met aandacht voor

                    ongewenste kinderloosheid,

       zwangerschap, geboorte en moederschap


S.L. van Leipsig-Beekman

Gezondheidszorgpsycholoog BIG

Cognitief gedragstherapeut / 

Supervisor VGCT

Schematherapeut Junior VST

EMDR Europe Practitioner VEN
Ik heb in die jaren kinderen en volwassenen behandeld met o.a. angst-en stemmingsstoornissen en aan traumagerelateerde klachten.

Ik ben me verder gaan specialiseren in de behandeling van psychotrauma met EMDR en heb me gekwalificeerd tot EMDR-Europe Practitioner. Andere gevolgde opleidingen zijn Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en Schematherapie (momenteel in opleiding tot Junior). Verder heb ik veel workshops gevolgd over diverse GGZ-thema´s.

Ik ben in januari 2015 mijn eigen praktijk gestart. Sindsdien heb ik me meer verdiept in het behandelen van psychische klachten bij ongewenste kinderloosheid, zwangerschap, geboorte en moederschap. Ik heb hier verschillende cursussen in gevolgd en bezoek jaarlijks congressen m.b.t. deze thema´s. Tevens ben ik aangesloten bij organisaties die zich met deze problematiek bezig houden. Zo ben ik bijv. coördinator van de Special Interest Group EMDR bij Zwangerschap en Geboorte van de Vereniging EMDR Nederland.

In 2012 heb ik een jaar gedoceerd aan de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog. Inmiddels ben ik supervisor voor de VGCT en kunnen collega´s bij mij terecht voor supervisie in het kader van de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog of Cognitief Gedragstherapeut.

Om mijn kennis op peil te houden bezoek ik regelmatig congressen en nascholingsdagen. Ook toets ik mijn professioneel handelen door deel te nemen aan twee intervisiegroepen en heb ik een maandelijks overleg met een 1nP-collega. Momenteel volg ik supervisie in het kader van de opleiding tot Schematherapeut.

                                                             

                                                 

                                                   

                                     

                                                 

                   


                                             

Over mij (1976)

Ik ben getrouwd en moeder van een dochter. Een paar jaar geleden begon ik te spelen met de gedachte zelf een praktijk te starten. Ik heb affiniteit met het behandelen van angst, depressie en trauma. Zwangerschap en moederschap hebben mij vanaf jonge leeftijd nieuwsgierig gemaakt. Nu ik zelf moeder ben voelde het logisch om mij meer te gaan richten op deze doelgroep. Ik kan mijn professionele training en werkervaring combineren met mijn persoonlijke interesse en ervaringen. Mijn achtergrond als orthopedagoog is een mooie aanvulling bij vrouwen die problemen ervaren bij het moederschap en in het contact met hun kindje.


Ik streef naar een vriendelijke, persoonlijke en transparante houding in het contact met mijn cliënten. Daarbij vind ik het belangrijk dat mensen zich gelijkwaardig, gezien en geaccepteerd voelen.


Opleiding, training en achtergrond

Na mijn opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening ben ik Pedagogische Wetenschappen (Orthopedagogiek) gaan studeren. In 2001 ben ik afgestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ik heb van 2001 t/m 2006 gewerkt bij de GGZ Oost Brabant, op de afdeling Kind en Jeugd. Ik begon in die periode ook aan de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut.

De opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog heb ik gevolgd aan het SPON en de Gelderse Roos (nu ProPersona) in Ede. In 2009 heb ik de stap gezet naar de kleine praktijk. Tot 2015 ben ik in dienst geweest bij een psychologenpraktijk en heb ik destijds ook gewerkt als Praktijkondersteuner GGZ bij huisartsen.

              Berg en Dalseweg 122a 6522 BW Nijmegen          T 06-36054846          www.praktijkvanleipsig.nl          info@praktijkvanleipsig.nl