Schematherapie is een integratieve cognitieve gedragstherapie waarbinnen ervaringsgerichte interventies een belangrijke plaats innemen. Het combineert daarbij psychodynamische- en hechtingsmodellen. De therapeutische relatie is tevens een zeer belangrijk instrument om alsnog aan de basisbehoeften van de cliƫnt te kunnen voldoen.


Psychologenpraktijk van Leipsig en schematherapie
Er zijn vrouwen die zich in de praktijk aanmelden met terugkerende klachten. Zij zijn zelf moeder geworden en merken dat hun voorgeschiedenis weer actueel wordt. Ze voelen dat ze in hun eigen kindertijd tekort zijn gekomen wat invloed kan hebben op het moederschap en het contact met hun kindje. 

Psychologenpraktijk van Leipsig kan schematherapie bieden als behandeling in de Basis GGZ voor deze vrouwen onvoldoende resultaat heeft geboekt. Alleen lichte persoonlijkheidsproblematiek wordt behandeld. Indien nodig wordt doorverwezen.


Klik hier voor meer informatie. 


             Berg en Dalseweg 122a 6522 BW Nijmegen          T 06-36054846          www.praktijkvanleipsig.nl          info@praktijkvanleipsig.nl
Schematherapie

Schematherapie is een vorm van psychotherapie voor mensen met ernstige psychische stoornissen, zoals een persoonlijkheidsstoornis of een vaak terugkomende depressie. De meeste mensen die in schematherapie komen hebben al vaker behandeling in hun leven gehad voor psychische klachten, maar vallen steeds weer terug in dezelfde patronen. Schematherapie helpt je de oorsprong van gedragspatronen te doorgronden en te veranderen. De invloed van ervaringen uit je jeugd krijgt een belangrijke plaats in de behandeling. Je leert jezelf zodanig veranderen dat je gezonde kant sterker wordt en dat je beter voor jezelf kunt zorgen. Je leert voelen wat je behoeften zijn en je leert hier op een gezondere manier voor op te komen. Hierdoor veranderen je gedachten en gevoelens, maar ook je gedrag waardoor je tevens betere relaties met anderen aan kunt gaan.


Schematherapie gaat ervan uit dat dieperliggende patronen zijn ontstaan doordat mensen tekort zijn gekomen in hun basisbehoeften als kind. Basisbehoeften zijn een veilige hechting en verbinding, autonomie, spontaniteit en spel, expressie van emoties en adequate grenzen.