Berg en Dalseweg 122a 6522 BW Nijmegen          T 06-36054846          www.praktijkvanleipsig.nl          info@praktijkvanleipsig.nl

Psychologische zorg voor vrouwen

                         

         met extra aandacht voor

psychische klachten bij zwangerschap en geboorte
S.L. van Leipsig-Beekman

Gezondheidszorgpsycholoog BIG

Cognitief gedragstherapeut VGCT

EMDR Europe Practitioner VENIntakeprocedure

Het intakegesprek duurt een uur tot anderhalf uur. In het intakegesprek worden de klachten uitgevraagd en wordt geprobeerd zicht te krijgen op uw achtergrond en uw persoonlijkheid. Aan het eind van het gesprek wordt uw hulpvraag besproken en formuleert u samen met mij de behandeldoelen.

U krijgt in de Basis GGZ via 1nP vragenlijsten om in te vullen zodat er nog meer duidelijkheid komt over uw klachten. Deze vragenlijsten zult u op een later moment nog een keer invullen. Op die manier wordt het behandeleffect gemeten.


Behandeling

Na het intakegesprek volgt een adviesgesprek waarin het behandelplan met u besproken wordt. In het behandelplan staan de probleemdefinitie, de behandeldoelen en de behandelwijze beschreven. Daarnaast zal een indicatie gegeven worden van de duur van de behandeling.

In de behandeling wordt gebruik gemaakt van Cognitieve Gedragstherapie en Acceptance and Commitment Therapy. Bij psychotrauma en angststoornissen zal vaak EMDR ingezet worden.
Aanmelden

Als u psychische klachten heeft gaat u naar de huisarts voor een verwijsbrief. De huisarts schat in of u voor behandeling in de Basis GGZ in aanmerking komt. Als dit niet het geval is kunt u bij de praktijkondersteuner (POH-GGZ) van de huisarts terecht. Klik hier voor meer informatie over de Basis GGZ.


Omdat ik vaak in gesprek of niet op de praktijk aanwezig ben, kunt u het beste een mail sturen via het contactformulier. Vermeld uw naam, telefoonnummer en kort de reden van aanmelding. U wordt dan zo snel mogelijk gebeld voor het maken van een afspraak.

NB! Kijkt op de homepage voor de actuele wachttijd.


Om voor vergoeding in de Basis GGZ in aanmerking te komen is de praktijk aangesloten bij 1nP. Dit betekent dat u zich ook aan moet melden bij 1nP. Hierover krijgt u telefonisch of via de email uitleg.